Blog

Szukaj

Categories

All (2) General (1) Transport (1)
EXPRESSTRANSPORT FÖR AUTOMOTIVE-BRANSCHEN

EXPRESSTRANSPORT FÖR AUTOMOTIVE-BRANSCHEN

ETT LÖNSAMT ALTERNATIV TILL EN KOSTNADSKOMPROMISS


Är du en producent eller leverantör av reservdelar för bilservice? Driver du en butik eller lager med komponenter till fordonsindustrin? Eller kanske du bara behöver transportera växellådor, bilsäten, krockkuddar eller en del av fordonsutrustningen från företagets huvudkontor till den angivna adressen i Europa?


I alla situationer är Express transport Just in Time för Automotive-branschen nödvändig. Kontrollera om det finns ett lönsamt alternativ till ett externt lager och fraktbolag som inte kan fullfölja din beställning den här gången. Kanske kommer den här artikeln att lösa dina problem med kostsamma stillestånd och förlust av likviditet i din leveranskedja en gång för alla. Oavsett storleken på beställningen och vilken typ av delar som transporteras.




FÖRVARING I AUTOMOTIVE-BRANSCHEN

6. KOSTSAMMA ARGUMENT TILL ATT SÄGA „NEJ”


Det kan tyckas att ett eget lager löser många problem i leveranskedjan och samtidigt garanterar det en maximal logistisk självständighet. Logistiken inom Automotive-branschen kännetecknas dock av dess specificitet, och lagring av reservdelar och komponenter är en generator till stora utmaningar.


Låt oss anta att vi vill lagra reservdelar till personbilar och/eller lastbilar, jordbruksfordon eller andra anordningar som används i allmänt uppfattade transporter. Vår lista innehåller bl.a plåtdelar (t.ex. stötfångare), fordonsinredning (t.ex. säten), fönster, krockkuddar, bromsbelägg, skivor, glödlampor och lister. En sådan variation av element gör lagerhållning flerdimensionell. Varför? Svaret är enkelt, men det innebär en komplicerad planerings- och förvaltningsprocess. Detta beror på att förvaring av komponenter (t.ex. batterier) är förenat med helt andra krav än förvaring av plåtdelar.




Med andra ord, förvaring i Automotive-branschen av olika element är sammankopplat med:


1. ett behov av att utforma förvaringszoner med hänsyn till skillnaderna i storlek och säkerhetskrav, brandföreskrifter, miljöskyddskrav och andra lagliga föreskrifter;

2. ett behov av att differentiera lagerprocesser som påverkar effektivt mottagande, lagring och utfärdande av reservdelar;

3. en anpassning av lagret till förvaring, lastning och avlastning av element som är packade i förpackningar med olika storlekar;

4. ett behov av kontinuerlig lagerhantering och dess integration med systemet för beställningar, avräkningar m.m. Det finns också två huvudargument som talar mot uthyrning av externa lager. Dessa är:

5. fasta kostnader relaterade till uthyrning av lagerutrymmen och dess drift.;

6. logistiska begränsningar relaterade till den plats som lagret befinner sig på, vilket ofta förlänger sträckan samt leveranstider.




AUTOMOTIVE EXPRESSTRANSPORT - ETT LÖNSAMT ALTERNATIV

DEN BÄSTA LÖSNINGEN, NÄR VARJE MINUT SPELAR ROLL


Expresstransport för Automotive (särskilt i Just in Time- och Door2Door-varianterna) är den bästa möjliga lösningen, med hänsyn till kostnaderna och transporttakten. Det finns dock ett "men". Succen är beroende av ett riktigt bra transportföretag som säkerställer snabb och säker transport av bildelar i hela Europa.




EXPRESSTRANSPORT? INGA PROBLEM, MEN INTE NU UTAN IMORGON...

Mycket ofta händer det att transportören som vi samarbetar med, inte har fordon på plats, här och nu. Vi har dock inte tid att vänta, eftersom leveransen av delarna avgör hela tillverknings- eller reparationsprocessen. Alla förseningar kan helt enkelt kosta dyrt. I den här situationen börjar vi nervöst söka på Internet för att hitta ett speditionsföretag som omedelbart kommer att utföra vår beställning.

Äntligen hittar vi en transportör som erbjuder expresstransport för Automotive, men erbjuder ett oöverkomligt pris för transport av två växellådor. En annan anbudsgivare deklarerar i sin tur "ett erbjudande anpassat efter individuella behov och effektivt genomförande av även de svåraste logistikuppgifterna", men dess kundfeedback får oss att tvivla på det. I den här situationen behöver vi ett trippelalternativ eftersom:


  • vi inte använder ett externt lager och en egen Lastbilsflotta
  • vi inte kan använda det fraktbolag som normalt betjänar oss;
  • erbjudanden från andra operatörer är oacceptabla.



EXPRESSTRANSPORTPORTAL FÖR AUTOMOTIVE (MED MERA)

BESÖK SHIPPLACE.EU! DET DU BEHÖVER GÖRA ÄR ATT FYLLA I ETT ENKELT FORMULÄR OCH ...DET ÄR ALLT!


Vid grundandet av vår första expresstransportportal vägleddes vi av bl.a behoven hos den omfattande bilindustrin. Därför har du äntligen möjligheten att beställa en dedikerad expresstransport av bildelar med Just in Time och Door 2 Door med europeisk täckning.


Allt du behöver göra, är:


1. fylla i ett enkelt formulär, som innehåller bl.a. leveransadress, samt typen av last och dess dimensioner;

2. du kommer att få ett erbjudande om ett optimalt fordon, pris och leveransdatum;

3. du slutför formaliteterna och... så var det allt! Utan onödig kontakt med ett transportföretag och slöseri av dyrbar tid att söka på Internet för att välja en pålitlig transportör.


Hur kan du vara säker på att transporten med bildelar, kommer fram säkert och i god tid? Svaret är ett utförande av order i god tid på nivån 99 %.




Expresstransport för Automotive-branschen | Ett lönsamt alternativ Vill du lägga ut transporter av bildelar i Europa? Vill du inte betala för extern förvaring? Har transportören ingen deadline? Det finns en lösning. Klicka här


➔ Skapa ett gratis konto nu och upptäck hur Shipplace.eu fungerar