Blog

Szukaj

Categories

All (2) General (1) Transport (1)
EXPRESSTRANSPORT AV ELEKTRONIK - NYA MÖJLIGHETER

EXPRESSTRANSPORT AV ELEKTRONIK - NYA MÖJLIGHETER

OCH ALLT FUNGERAR SOM I EN SMARTWATCH!


Behöver du en snabb transport av elektronik eller hushållsapparater inom Europa? Vill du transportera apparater med stora dimensioner? Eller kanske planerar du att skicka några paket med smartphones? Letar du efter ett pålitligt och billigare alternativ till budfirmor eller en transportör som har tjänat dig hittills? Är det viktigt för dig att din frakt är i säkra händer och kommer i god tid till den angivna adressen? 5 frågor och ett svar: se till att läsa den här artikeln!
TRANSPORT AV ELEKTRONIK


Transport av elektronik är ett mycket omfattande ämne, som kopplar samman transport av mindre bruksutrustning samt RTV och hushållsapparater med logistiken inom den brett uppfattade elektronikindustrin. Den gemensamma nämnaren är behovet av snabba och säkra transporttjänster – oavsett om kunden är ett aktiebolag eller ett enskilt företag. I varje fall är det viktigt att vara säker på att de levererade varorna kommer i tid till den adress som anges på Europakartan. Innan vi föreslår en ny lösning inom transport av elektronisk utrustning vill vi dock kort diskutera igenom ett nyckelämne i detta sammanhang, det vill säga om transportsäkerhet.TRANSPORT AV ELEKTRONIK - SÄKERHET


Hur arrangerar man en transport av elektronisk utrustning?

Användbar kunskap för säkerhets skull - bokstavligt och bildligt


Vid transporter av elektronik krävs högsta möjliga säkerhetsnivå, eftersom utrustningen vanligtvis är mycket ömtålig och känslig för mekaniska skador. Dessa skador leder i sin tur ofta till vägran att ta emot varorna, reklamationer och naturligtvis kostsamma reparationer. Av denna anledning bör transporten av elektronik och hushållsapparater, datorer, processorer, telefoner och andra elektroniska enheter ta hänsyn till god praxis och försiktighetsåtgärder från lastningsögonblicket, säker transport av elektronik, till avlastning. Vad menas med det? Här får du en förklaring!
Förberedelse av elektronisk utrustning för transport


Det första steget är naturligtvis förberedelse av elektronisk utrustning för transport. Låt oss börja med det uppenbara, dvs att transportera utrustningen i fabriksförpackning. Tillverkarnas förpackningar är vanligtvis formfulländade för enhetens form och vikt, och insidan är ofta fylld med polystyrenremsor och bubbelfolie.

Dessa "fyllmedel" skyddar ganska effektivt hörnen på enheterna och absorberar vibrationer under körning.


Av dessa skäl är det värt att transportera elektronisk utrustning i fabriksförpackning, och om det är omöjligt är det värt att:

 • välja en stark kartong som matchar enhetens form och vikt;
 • fylla ut det fria utrymmet och skydda hörnen på enheten med styrofoamremsor;
 • slå in utrustningen i bubbelfolie;
 • förstärka botten med tejp (även för enheter med fabriksförpackning).Rätt organisation av elektronisk utrustning under transport


En förare på ett bra transportföretag bör komma ihåg reglerna för säkerheten under transport av utrustning, men för säkerhets skull ger vi dig ett paker av god praxis:


 • TV-apparater och monitorer - transportera dem i stående position. De får inte staplas ovanpå varandra eller placeras med skärmen vänd mot sitsen eller väggen.
 • Högtalare och datorer - de bör säkras så att de inte rör sig under transport, eftersom förskjutning vid inbromsning eller svängning kan orsaka skador.
 • Utrustningsdörrar - om du transporterar elektronisk utrustning för reparation, kom ihåg att utrustningsdörrar ska stängas och säkras mot öppning under körning - till exempel med snöre eller tejp.
 • Smartphones och mindre elektronisk utrustning (t.ex. smartwatches) - små fabriksförpackningar bör läggas i större lådor som dessutom är fyllda med bubbelfolie så att lådorna inte rör sig.
Snabb men säker transport av elektronik


Naturligtvis spelar en ansvarsfull förare en nyckelroll i en snabb och säker transport, med hänsyn till specifiteten hos det gods han transporterar. Transportföretaget bör välja en väg som garanterar snabbast möjliga transporter och som samtidigt exponerar utrustningen i minsta möjliga utsträckning

möjliga stötar. Av denna anledning är det värt att välja en transportör som har erfarenhet av transport av elektronik, och dess kompetens bekräftas av positiv opion samt pålitliga kundrekommendationer.
Elektronikavlastning


När fordonet når sin destination, är det viktigt att komma ihåg att försiktigt avlasta elektroniken. I detta skede är rollen för föraren och de personer som flyttar utrustningen från bilen till lagret, till företagets huvudkontor eller hem viktig. Fort och nonchalans orsakar ofta skador på sista etappen, trots att godset säkert har färdats hundratals eller till och med tusentals kilometer. Kort sagt, du måste vara försiktig och komma ihåg att elektronik/hushållsapparater och specialiserad elektronisk utrustning helt enkelt är väldigt ömtåliga.EXPRESSTRANSPORT AV ELEKTRONIK JUST IN TIMEVad ska vi göra om vi behöver expresstransport av elektronik Just in Time i Europa, och:


 • vår nuvarande operatör inte har datum och fordon?
 • Letar du efter ett slumpmässigt företag med osäkerhet och risk?
 • är de inkomna priserbjudandena alldeles för dyra?


Alternativet är den första portalen som erbjuder brett förstådda expresstransporter, som utför beställningar från företag, små företag och enskilda kunder, inklusive:


 • Transport av elindustrin;
 • Transport av RTV och hushållsapparater;
 • transport av mindre allmän utrustning som smartphones;
 • transport av belysningsutrustning.


Förare av partnerföretag är proffs som följer reglerna för säker körning från lastning till avlastning, eftersom de vet att elektronisk utrustning inte kommer att klara av ett enda misstag!

Skapa ett gratis konto nu och kolla hur Shipplace.eu fungerar